Waterkoelers vergelijken

Het is niet eenvoudig om de juiste waterkoeler voor je bedrijf of gezin te vinden. Deze tips om waterkoelers te vergelijken zetten je al aardig op weg naar de perfecte waterkoeler!

1. Kies je een waterkoeler met leidingwater of flessen?

De eerste keuze die je dient te maken tijdens het vergelijken van waterkoelers is of de waterkoeler gebruik maakt van leidingwater of flessen. Elke keuze heeft zijn voor- en nadelen maar de belangrijkste verschillen zijn:

  • De smaak van het water
    Bij flessen en bidons kan je zelf het soort water kiezen.
  • Bron van het water
    Bij leidingwater is dit gezuiverd water via de watermaatschappij. Bij flessen en bidons kan je kiezen tussen verschillende soorten bronwater of zelfs mineraalwater.
  • De prijs van het water
    Leidingwater is veel goedkoper dan water in flessen of bidons.
  • Aanvullen en leveringen
    Een waterkoeler op leidingwater is steeds aangevuld. Een waterkoeler met flessen moet tijd om tijd aangevuld worden. Ook moeten de flessen bestelt en gestockeerd worden.
  • De aansluiting
    Een waterkoeler met flessen of bidons heeft enkel een aansluiting op het elektriciteitsnet nodig. Een waterkoeler op leidingwater moet in de buurt van een waterkraan geplaatst worden.
  • Verplaatsen van de waterkoeler
    Een waterkoeler met flessen of bidons kan je sneller een eenvoudiger van plaats veranderen dan een waterkoeler met leidingwater.

2. Welke capaciteit moet de waterkoeler hebben?

Elke waterkoeler heeft een maximum aan fris water dat de waterkoeler kan genereren op één uur tijd. Het is belangrijk als je waterkoelers vergelijkt dat ze allemaal dezelfde capaciteit hebben. Anders wordt het appels met peren vergelijken. Natuurlijk mag er een klein verschil in capaciteit zijn.

Als je met 6 personen op je bedrijf gebruik zal maken van de waterkoeler, speelt het geen rol of de waterkoeler 10 liter of 15 liter genereert. Wel is het fout om een waterkoeler te kiezen met slechts 3 liter per uur. Een waterkoeler met een capaciteit van 25 liter per uur zal dan weer onnodig duur zijn.

Kies dus een toestel met voldoende capaciteit dat piekverbruik aankan.

Offerte waterkoeler

3. Waterkoelers met extra filters

Sommige waterkoelers beschikken over meerdere filters die ervoor zorgen dat je geen besmet water drinkt. Zo zijn sommige waterkoelers uitgerust met een UV-filter of ozon-filter of zelfreinigende tapkraan. In België komt er steeds drinkbaar water uit de leidingen maar kan er besmetting ontstaan in de waterkoeler zelf door stilstaand water of vervuiling tijdens het gebruik. Een extra filter is dus geen zinloze oplossing. Enkel opletten als je woning nog met oude loden waterleidingen werkt. Dan is een filter zeker geen overbodige optie. Het nakijken van de leidingen of zelf vervangen is zelfs nog beter. Dit buitenom of je een waterkoeler koopt of niet.

Vergelijk tussen de verschillende aanbieders welke filters in de prijs inbegrepen zijn.

4. Waterkoelers vergelijken via extra opties

Je hebt waterkoelers die enkel fris water genereren maar ook full option waterkoelers waar je naast fris water ook terecht kan voor heet water, bruisend water en ijsblokjes. Ook een geïntegreerde bekerhouder of extra opbergruimte in de voet is handig. Het spreekt voor zich dat een full option waterkoeler veel meer kost dan een basismodel. Wel is het zo dat een waterkoeler met veel opties meer zal gebruikt worden en dus beter rendeert. Om een voorbeeld te geven: als je een waterkoeler koopt met bruisend water en je vervangt je dagelijkse fles frisdrank door het bruisend water, zal je al flink wat besparen.

Maak een keuze wat belangrijk voor je is. Vergelijk welke opties al dan niet in de basisprijs inbegrepen zijn.

5. Vergelijk de modellen waterkoelers met elkaar

 

Een waterkoeler moet niet alleen functioneel zijn, de waterkoeler moet ook perfect in je interieur passen. Gelukkig zijn er duizenden modellen waterkoelers op de markt. Veel waterkoelers vallen weg door een te kleine capaciteit of omdat je enkel een waterkoeler op leidingwater wenst. Maar ook dan schieten er nog veel modellen over waar je tussen kan kiezen. De keuze zal vallen tussen een staand model, tafelmodel of inbouwmodel. Let bij vergelijken van waterkoelers dus ook op:

  • uitvoering en design;
  • gebruikte materialen;
  • geschikt voor bepaalde ruimtes; (magazijn, buiten, HACCP omgevingen,...)
  • tafelmodel of staand model inbouw waterkoelers of losse waterkoelers;
  • ...

Offerte waterkoeler

6. De prijs van waterkoelers vergelijken / budget

De prijs van waterkoelers hangt grotendeels af van bovengenoemde punten maar natuurlijk ook per fabrikant. Vergelijken zal je ook doen op basis van budget. Is het te duur in aankoop, dan kan een waterkoeler huren of huurkopen een optie zijn. Je vergelijkt het best door offertes te vergelijken.

7. Wisselstukken en service

Niet bij elke waterkoeler kan je wisselstukken verkrijgen. Het zou daarom spijtig zijn om je waterkoeler te moeten wegdoen enkel en alleen omdat de tapkraan lekt. Is een goede service na verkoop belangrijk voor jou? Neem dit dan zeker mee in je beslissing en kies voor een bedrijf dat deze service zeker kan bieden. Enkele tips om er een goede leverancier of fabrikant uit te kiezen zijn:

  • hoeveel modellen zijn er beschikbaar, dit toont de omvang van de fabrikant aan;
  • hoe lang is de leverancier of fabrikant reeds op de markt met hun waterkoelers;
  • zijn er verschillende vestigingen (daarom niet enkel in België, mag ook in het buitenland zijn)
  • vind je reviews van het bedrijf op het internet;
  • wat is de interventietijd bij defecten;
  • dien je zelf contact op te nemen voor periodiek onderhoud of neemt de leverancier contact op;
  • ...

Een waterkoeler heeft een lange levensduur dus het juiste bedrijf kiezen is volgens ons belangrijk.

Offerte op maat = de juiste prijs kennen

Wij raden aan om een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Enkel zo krijg je een idee van het aanbod op de markt

Lekker gezond drinkwater bij u thuis of op kantoor?

Vergelijk hier de waterkoeler prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte