De prijs van waterkoelers: hoeveel kost een waterkoeler

Wat kost een waterkoeler en uit wat bestaat de waterkoeler prijs? Tips & advies.

Elke waterkoeler heeft zijn prijs

Als je waterkoelers vergelijkt, valt het direct op dat er enorme verschillen zijn qua prijszetting. Dit komt vooral door de grote verschillen in functionaliteit en niet door verschillen in kwaliteit. Enkele voorbeelden van verschillen zijn:

  • soort water dat gebruikt wordt door de waterkoeler; ( leidingwater, bronwater in bidons, mineraalwater in flessen )
  • capaciteit van de waterkoeler. Veel waterkoelers hebben een capaciteit van 5 liter fris drinkwater per uur maar dit kan oplopen tot wel 150 liter;
  • aanwezige filters op de waterkoeler;
  • het model en uitvoering van de waterkoeler; ( tafelmodel, staand model, inbouw waterkoeler, inox … )
  • extra opties zoals bruisend water, heet water, ijsblokjes,...
  • ...

Prijs levering van de waterkoeler

Bij sommige leveranciers en fabrikanten is ook een gratis levering in de prijs begrepen. Als je weet dat een waterkoeler soms wel 30 kg weegt, is dit niet onbelangrijk. Bij een pakjesdienst of koerier betaal je voor de levering al snel 75 euro als de leverancier of fabrikant zich ook in België bevindt.

Is gratis leveren niet mogelijk? Vraag dan zeker dat de leveringskost inbegrepen is in de offerte van de waterkoeler en dat de fabrikant of leverancier ook de verantwoordelijkheid van de levering op zich neemt. Dit maakt het duidelijker om de prijzen tussen waterkoelers te vergelijken. Anderzijds kan je de waterkoeler ook gewoon gratis afhalen.

Offerte waterkoeler

Prijs levering en installatie waterkoelers

Bepaalde fabrikanten of leveranciers gaan nog een stapje verder dan een gratis levering en zorgen ook voor een gratis plaatsing. Zeker bij waterkoelers die je dient aan te sluiten op de waterleiding is dit een belangrijk pluspunt. Bij inbouwmodellen is het laten plaatsen bijna een must. Is er geen gratis plaatsing van de waterkoeler inbegrepen dan vraag je naar de kostprijs van de installatie en hoeveel uur werk ze schatten nodig te hebben. Een installatieduur van 2 uur is zeker haalbaar.

De prijs van het water bepaald de prijs van je waterkoeler

Een kwalitatieve waterkoeler heeft zijn prijs, al dient gezegd te worden dat de prijs van het water al snel de bovenhand zal nemen. Om een goede prijsvergelijking tussen waterkoelers te maken kan je niet anders dan de prijs van het water in de prijsvergelijking op te nemen. Vraag naar de prijs van het water per liter ( flessen / bidons ) en vergeet zeker ook niet te vragen hoeveel een levering waterflessen kost.

Per persoon dat gebruik zal maken van de waterkoeler reken je 1 liter per dag aanwezigheid. Voor een bedrijf betekent dit meestal 200 dagen op een jaar en voor een gezin 330 dagen. Is de waterkoeler voor grotere groepen bestemd, neem dan slechts 0.75 liter per persoon.

TIP: leidingwater kost ongeveer 0,005 euro per liter.

De prijs van de waterkoeler zelf

Een waterkoeler in tafelmodel voor kleine groepen of gezinnen kan je reeds kopen voor 300 euro. Ook de levering is in deze prijs inbegrepen. Een correcte prijs voor een tafelmodel waterkoeler is echter 500 tot 600 euro. Wens je nog enkele extra opties zoals bruisend water dan kan de prijs oplopen tot boven de 1.000 euro.

Waterkoelers met hoge capaciteit aan fris water voor plaatsing in grote kantoren, bedrijven, kantines en refters kosten al snel meer dan 2.000 euro. De prijs van deze waterkoelers is wel steeds levering en plaatsing inbegrepen. Ook hebben waterkoelers in de hogere prijsklasse een onberispelijke afwerking en gaan ze vele jaren mee.


Waterkoeler huren

Afhankelijk van het soort formule je kiest betaal je voor het huren van een waterkoeler tussen de 20 euro en 50 euro per maand.

Offerte op maat = de juiste prijs kennen

Wij raden aan om een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Enkel zo krijg je een idee van de waterkoeler die bij je past en de bijkomende kosten.

Lekker gezond drinkwater bij u thuis of op kantoor?

Vergelijk hier de waterkoeler prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte