Waterkoeler huren: de prijzen en tips

Er zijn veel redenen waarom een waterkoeler huren interessanter is dan een waterkoeler kopen. Wanneer huur je best een waterkoeler? Waar let je op bij bijvoorbeeld huurkopen van een waterkoeler? Allemaal vragen waar je hier antwoord op krijgt.

Waarom een waterkoeler huren?

Niet iedereen wil direct een waterkoeler kopen als hij niet precies weet hoeveel de waterkoeler zal gebruikt worden. Op dat moment is het huren van een waterkoeler de beste optie. Ook als je op korte termijn een andere waterkoeler nodig zal hebben, is eerst huren zeker beter. Enkele voorbeelden wanneer je een waterkoeler huurt en geen waterkoeler koopt:

 • je weet niet zeker of de waterkoeler gebruikt zal worden;
 • je bedrijf groeit snel en de capaciteit van de waterkoeler zal snel te laag zijn;
 • meerdere locaties in het bedrijf komen in aanmerking. Via het huren van verschillende waterkoelers kan je meerdere plaatsen en locaties testen;
 • financieel/boekhoudkundig interessanter; (hoofdzetel en vestigingen, geen investeringen toegelaten, andere budgetten, begroting, … )
 • volledige uitbesteding van de waterkoeler; ( onderhoud, aanvulling, reiniging, … )
 • ...

Je merkt dat het huren van een waterkoeler in vele gevallen geen slecht idee is. Daarbovenop komt nog dat je eenvoudig de huur kan stopzetten en alsnog een waterkoeler kan kopen. De omgekeerde beweging is moeilijker te maken.

Offerte waterkoeler

Waterkoeler met flessen huren of waterkoeler op leidingwater huren?

De eerste reflex als men een waterkoeler wenst te huren is om een waterkoeler met flessen of bidons te huren. Deze zijn inderdaad eenvoudig te plaatsen maar het drinkwater is duurder en moet op regelmatige tijdstippen aangevoerd worden en ook gestockeerd worden.

Als er een waterleiding met kraan aanwezig is in het bedrijf of woning is er echter geen enkele reden om niet een waterkoeler op leidingwater te huren. De installatie gaat snel en kan ook even snel ongedaan gemaakt worden zonder schade achteraf. Gewoon even de leiding van de waterkoeler loskoppelen van de kraan.

De keuze tussen kraantjeswater, flessen of bidons hangt dus grotendeels af van:

 • de smaak van het water dat je wenst;
 • wil je bronwater, mineraalwater of mag het ook gefilterd oppervlaktewater zijn;
 • is periodieke levering en/of stockage een probleem;
 • de prijs: kraantjeswater is veel goedkoper dan flessenwater of bidons;
 • is er al dan niet een wateraansluiting;
 • ...

Bekijk de capaciteit van de waterkoeler

Even belangrijk als bij de aankoop van een waterkoeler als bij het huren van een waterkoeler de capaciteit van belang. De capaciteit wordt uitgedrukt in het aantal liter fris drinkwater dat de waterkoeler kan genereren. Voor veel gezinnen en bedrijven is 5 liter fris drinkwater ruim voldoende Bij grotere bedrijven of kantoren kan dit onvoldoende zijn en moet je meerdere waterkoelers huren of een waterkoeler huren met grote capaciteit. Reken minstens 0,25 liter per persoon per uur. Beter is nog 0,5 liter per persoon.

Opgelet: wordt de waterkoeler gebruikt voor cafetaria of op events dan zal op een korte periode veel fris drinkwater nodig zijn ( tijdens de lunch bijvoorbeeld ). Vermeld dit zeker in je offerte-aanvraag zodat de leverancier hier rekening kan mee houden. In deze specifieke gevallen kan een waterkoeler met ijsbank een betere oplossing zijn.

Offerte waterkoeler

Extra opties van de waterkoeler: bruisend water, heet water, extra filters, …

Ook bij het huren van een waterkoeler is het interessant om de mogelijke opties eens te overlopen want ze laten de waterkoeler beter renderen.

Eerst en vooral heb je de mogelijkheid tot meerdere soorten drinkwater. Bruisend water en heet water zijn zeker interessant voor mensen die geen plat water drinken en liever een thee drinken of hun eigen frisdrank maken via een fruitsiroop. Ook water op kamertemperatuur is mogelijk. Dit is voor sommige personen beter tegen buikklachten. Wordt de waterkoeler snel na elkaar gebruikt, kies dan voor een waterkoeler met meerdere tapkranen (heet water en fris water worden dan getapt uit afzonderlijke tapkranen. Anders krijg je voor beiden lauw water.

Ook zijn er waterkoelers op de markt met extra filters. De meest voorkomende filters zijn een extra UV-filter of ozon-filter. Dit dood eventueel aanwezige bacteriën. Als de waterkoeler niet vaak gereinigd wordt, buiten of in een magazijn staat, is dit zeker aan te raden.

TIP: Belgisch leidingwater heeft geen extra filters nodig. Dit drinkwater uit de leidingen wordt grondig getest alvorens het de woning bereikt.

Levering van het water

Als je een waterkoeler neemt op leidingwater heb je geen zorgen omtrent de levering van het drinkwater. Kies je voor een waterkoeler met flessen of bidons dan is het even opletten.

 • hoe vaak is de levering;
 • is de levering op vaste tijdstippen of bel ik zelf per levering;
 • betaal ik extra voor een levering worden lege bidons / flessen teruggenomen;
 • is er een minimum aan drinkwater dat ik moet bestellen per levering;
 • ...

Heb je bovenstaande items niet gevraagd in je offerte om een waterkoeler te huren? Kijk dan zeker de offerte na op deze punten om verrassingen te voorkomen.

Welke ondersteuning krijg je bij de huur van je waterkoeler

Als je huurt zijn er verschillende opties mogelijk. Zo kan je enkel de waterkoeler huren en zelf het drinkwater, onderhoud en reiniging voorzien. Of je kiest een all-in formule waar de leverancier zorgt dat de waterkoeler steeds aangevuld is en perfect werkt. Ook bij een probleem, komt de leverancier snel ter plaatse. Deze interventie is bij de all-in ook gratis.

Welke huurtermijnen zijn mogelijk voor een waterkoeler

Er zijn evenveel huurmogelijkheden als er waterkoelers zijn. Je kan een waterkoeler huren voor één week. Dit is handig als je met het bedrijf een event voorziet of op een beurs aanwezig bent.

De meest gekozen huurovereenkomst is het huren van een waterkoeler per maand. In dit geval betaal je een vast maandelijks bedrag zolang je de waterkoeler huurt. Let er wel op dat de huurovereenkomst dan wel een minimum aantal maand moet duren (meestal 12 maand huren) en dat er een schriftelijke opzegtermijn is (begin van een bepaalde periode of een aantal maand vooropzeg.

Een andere mogelijkheid is dat je de waterkoeler gratis mag gebruiken maar je verplicht bent om een minimum aan drinkwater te bestellen. Deze formule is enkel interessant voor bedrijven met een constant verbruik.

Twijfelt u over kopen, dan is huurkopen een uitstekend alternatief. Je hoeft zo geen grote investering te doen, terwijl je toch vaak op basis van huurkoop een contract af kunt sluiten. Daarnaast ben je met een huurcontract altijd verzekerd van een goede service en heb je tijd om te bekijken of de waterkoeler je bevalt.

Hoeveel kost een waterkoeler huren?

Afhankelijk van het soort formule je kiest betaal je voor het huren van een waterkoeler tussen de 20 euro en 50 euro per maand. Ook de grote en capaciteit van de waterkoeler spelen een rol in de huurprijs. Een waterkoeler huren met bruisend water, heet water, extra ozon-filter en 75 liter capaciteit zal al snel 100 euro per maand aan huur kosten. Maar door leidingwater te gebruiken haal je dit bedrag snel op.

Offerte op maat = de juiste prijs kennen

Wij raden aan om een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Enkel zo krijg je een idee van de huurformule die bij je past.

Lekker gezond drinkwater bij u thuis of op kantoor?

Vergelijk hier de waterkoeler prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte