Zo koop je de juiste waterkoeler

Een waterkoeler gaat jaren mee dus de juiste waterkoeler kopen is zeer belangrijk. Kies je voor een leidingwaterkoeler of een flessenwaterkoeler?

Waarom een waterkoeler kopen?

Omdat een waterkoeler tal van voordelen heeft. Veel personen staan niet stil bij het feit dat men voldoende moet drinken en dat hun drinkgewoontes soms veel geld kosten. Niet alleen in bedrijven maar ook thuis bewijst de waterkoeler zijn meerwaarde. De voornaamste voordelen van een waterkoeler zijn:

 • steeds fris water zonder de koelkast open te trekken;
 • geen gezeul meer met vele flessen water;
 • je drinkt meer water door de aanwezig van een watercooler;
 • drinken wordt gezonder (minder frisdrank of andere suikerhoudende dranken);
 • de waterkoeler levert goedkoop fris water. Waterkoelers op leidingwater genereren water aan slechts 0,005 euro per liter. Dat is 200 maal goedkoper dan water uit een fles;
 • het milieu wordt gespaard want er zijn geen nutteloze verpakkingen meer nodig;
 • ...

Mensen die graag bruiswater lusten komen ook aan hun trekken. Ze zijn bijna bij elke fabrikant of leverancier te koop.

Offerte waterkoeler

Waar plaats je de waterkoeler?

Een waterkoeler geef je een plaats waar hij gebruikt zal worden. Centraal in het kantoor, in de keuken of in een magazijn waar steeds veel personen aanwezig zijn. Ook de recreatieruimte en vergaderruimte van je bedrijf zijn ideale plaatsen. Zo kan je zowel personeel, bezoekers, klanten en leveranciers voorzien van fris drinkwater na een lange rit. Voor open plaatsen zijn er speciale waterkoelers op de markt die tegen elk weertype bestand zijn. Denk hierbij aan bouwwerven of het schoolplein. Ook openbare gebouwen hebben baat bij een waterkoeler.

Flessenwaterkoeler of leidingwaterkoeler?

De flessenwaterkoeler is alom bekend. Vooral de staande modellen zijn populair. Maar de waterkoelers op leidingwater zijn aan een grote inhaalbeweging begonnen. De grootste reden daarvoor is dat waterkoelers op leidingwater héél goedkoop drinkwater genereren en dit zonder periodieke aanvulling of externe leveringen. De prijs en continuïteit aan drinkwater zijn dus de voornaamste aankoopredenen voor een waterkoeler met leidingwater. Voor een waterkoeler met flessen of bidons zijn dit de voornaamste voordelen:

 • goedkoop in aankoop
 • meer keuze uit drinkwaters (mineraalwater, bronwater, … )
 • eenvoudig te plaatsen makkelijk te verplaatsen
 • geen wateraansluiting nodig

Offerte waterkoeler

Capaciteit fris drinkwater per uur

Of je nu een waterkoeler op leidingwater koopt of een waterkoeler met flessen, de capaciteit moet voldoende zijn om iedereen te voorzien van fris drinkwater. De capaciteit van een waterkoeler, ook wel eens het vermogen van een waterkoeler genoemd, wordt uitgedrukt in liter per uur. Genereert de waterkoeler bijvoorbeeld 5 liter fris drinkwater per uur dan is de capaciteit 5 liter. Dit staat volledig los van de toevoer van drinkwater. Voor kleine bedrijven of KMO's en gezinnen is een waterkoeler met een capaciteit van 5 liter perfect. Grotere bedrijven vragen best een berekening op maat al kan je ook 0,25 tot 0,5 liter per persoon als basis nemen. Voor waterkoelers die ingezet worden tijdens piekmomenten zoals in een kantine, tijdens een event of cafetaria moeten zeker voldoende capaciteit hebben. Hier gaat onze voorkeur uit naar een waterkoeler met ijsbank.

Als je je capaciteit ongeveer weet, kan je een model kiezen. Dat kan een staand model zijn, een tafelmodel of een ingebouwd model. Je kan opteren voor een eenvoudige en goedkope waterkoeler maar ook voor een elektronische luxe waterkoeler in inox.

Bruisend water, heet water of ijsblokjes

Bij de aankoop van een waterkoeler let je ook op extra opties die de waterkoeler interessanter maken. Een veel gekozen optie is bruisend water omdat niet iedereen fan is van plat water. Het geeft direct ook de mogelijk tot maken van eigen frisdrank met fruitsiropen. Heerlijk en verfrissend. Zo heeft je gezin of bedrijf geen enkele aankoopverplichting meer van dranken. Deze optie maakt de waterkoeler ook niet zo veel duurder want het bruisend water wordt gemaakt met een ingebouwde koolzuurfles. Let er wel op dat de koolzuurfles minstens 500 gram bevat. Heet water zorgt dan weer dat theedrinkers en in mindere mate koffiedrinkers ook gebruik kunnen maken van de waterkoeler. Als de waterkoeler frequent gebruikt wordt, kies je best een waterkoeler met afzonderlijke tapkranen voor heet water en fris water. Anders komt het vaak voor dat lauw water uit de tapkraan komt omdat de leiding nog warm is of net nog erg koud is. Werk je in een warme omgeving of zijn er veel personen die eigen drank meebrengen? Kies dan ook voor ijsblokjes op de waterkoeler. Zo kan iedereen naar believen zijn of haar drank afkoelen.

Moet je waterkoeler extra filters hebben?

In sommige gevallen kies je een waterkoeler met extra filters. Het leidingwater in België heeft echt geen extra filters nodig al zijn sommige personen geen voorstander van de smaak van leidingwater. Deze smaak is afkomstig door mineralen zoals chloor in het water. Onschuldig maar ze geven dus wel een lichte smaak aan het water. Je kan deze smaak eenvoudig laten verdwijnen door je glas water één minuut te laten staan. Wanneer heb je dan wel extra filters nodig op je waterkoeler? Wel, je kan extra filters plaatsen op de tapkraan om deze bacterievrij te houden. Zeker in open ruimtes of stoffige magazijnen is dit interessant. Ook als je twijfelt over de geleverde waterkwaliteit kan je een filter plaatsen. Een veel voorkomende kwestie zijn oude loden waterleidingen. Heeft je gebouw deze nog liggen en zijn ze in gebruik dan is een extra filter zeker aan te raden. Ook als er veel personen gebruik maken van de waterkoeler of als er minder controle is op de waterkoeler (vb buiten, publieke ruimte, … ) is een filter aangewezen.

Offerte waterkoeler

Waar koop je een waterkoeler

Waterkoelers worden verkocht door Belgische fabrikanten of fabrikanten met een vestiging of verkooppunt in België. Het volstaat om een offerteaanvraag te versturen om een correcte inschatting van de waterkoeler te krijgen. Deze inschatting omvat:

 • prijs levering
 • prijs van de waterkoeler zelf
 • prijs van het water ( bidons / flessen ) indien van toepassing
 • eventueel onderhoudscontract en haar voorwaarden
 • eventuele aansluitingskosten
 • ...

Om zeker te zijn van je aankoop, vraag je best een offerte aan bij minstens 3 leveranciers of verkopers van waterkoelers. Je zal zien dat er veel prijsverschil is tussen waterkoelers die op papier dezelfde criteria hebben.

Levering en plaatsing

Als je een waterkoeler koopt is het handig dat je leverancier de waterkoeler zelf komt plaatsen. Is het een waterkoeler op leidingwater kan de installatie best gedaan worden door de leverancier of fabrikant van de waterkoeler. Kijk de offerte goed na welke firma hier een extra kost voor aanrekent. In veel gevallen is de installatie inbegrepen. Vergelijk zeker goed de prijzen indien de wateraansluiting niet standaard is of moet verlengd worden.

Hoeveel kost een waterkoeler?

De prijzen van waterkoelers lopen zeer sterk uit elkaar. Niet alleen is de capaciteit en de waterbron van belang. Ook de fabrikant en verkoper zijn doorslaggevend voor de prijs van je nieuwe waterkoeler. Wel kan je aannemen dat je een kleine waterkoeler voor kantoren, bedrijven of zelfs gezinnen reeds kan kopen vanaf 350 euro. Een waterkoeler met grotere capaciteit kost je al snel het dubbele en wens je nog enkele opties zoals bruisend water, heet water of extra filters dan komt een waterkoeler dicht in de buurt van 1.000 euro.

De echt grote waterkoelers voor kantines en grote kantoren (+20 personen) kosten al snel 2.000 euro. Voordeel is hier dat het grote volume aan drinkwater de aankoopprijs snel terugbetaald. Water uit de leidingen kost namelijk maar 0,005 euro en flessen water kosten wel 100 maal meer.

Offerte op maat = de juiste prijs kennen

Wij raden aan om een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Enkel zo krijg je een idee van het toestel dat bij je past.

Lekker gezond drinkwater bij u thuis of op kantoor?

Vergelijk hier de waterkoeler prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte