Waterkoeler op leidingwater

Als je kiest voor een waterkoeler op leidingwater, kies je voor een constante toevoer van koud of warm water. Ook thee of bruisend water vormen geen probleem voor een leidingwaterkoeler.

Waterkoelers op leidingwater geven goedkoop water

Een koeler op de waterleiding heeft veel voordelen. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk de prijs van het water. De prijs van kraantjeswater is 100 maal goedkoper dan flessenwater. Zelfs mocht je flessen of bidons water kopen van bijvoorbeeld 15 liter dan nog licht de prijs 50 maal lager van het kraantjeswater. Bijkomend voordeel van kraantjeswater te gebruiken tegenover flessenwater is dat je geen abonnement dient te nemen. Veel waterkoelers met flessenwater hebben namelijk een unieke aansluiting waar je enkel de flessen van de fabrikant kan op plaatsen.

Weetje: leidingwater is het best gecontroleerde water in België. Het moet aan meer dan 60 eisen voldoen alvorens het uit je kraan loopt.

Geen levering of abonnement op flessenwater bij een leidingwaterkoeler

Omdat kraantjeswater gebruikt wordt, valt de levering van flessen water weg. Zo hoef je dus nooit in de gaten te houden of er nog voldoende voorraad water aanwezig is. In sommige gevallen vragen fabrikanten of leveranciers ook om een maandelijkse hoeveelheid flessenwater te verbruiken. In vakantieperiodes of tijdens de winter is het echter goed mogelijk dat je dat volume niet haalt omdat er minder water gedronken wordt.

Geen levering van flessen water betekent ook geen stockage van flessen. Je wenst niet zonder water te vallen dus zullen velen een voorraad van ongeveer 50 liter water willen hebben. Dit is minstens 3 grote bidons water die ergens droog en hygiënisch dienen gestockeerd worden.

Offerte waterkoeler

Elk uur van de dag fris water met een waterkoeler op leidingwater

Aangezien er geen flessen water aan te pas komen bij een waterkoeler op leidingwater heb je nooit problemen met aanvoer of vervangen van flessen. Deze constante beschikbaarheid is een groot voordeel tegenover waterkoelers met flessenwater. Veel fabrikanten lossen dit probleem op door grotere bidons of flessen water te plaatsen maar dit maakt het veranderen van bidons lastiger. Niet iedereen kan 15 liter water omhoog heffen.

Aansluiting van een waterkoeler op leidingwater

Het aansluiten van een waterkoeler op leidingwater is simpel. Afhankelijk van het model je kiest, plaats je de waterkoeler waar je wenst:

  • in de keuken op het aanrecht of werkblad
  • op een kast in je bureau of living
  • met staander in de hal of plaats waar iedereen passeert

 

Het enige wat je nodig hebt om een waterkoeler met leidingwater te installeren is een geaard stopcontact en watertoevoer. Deze watertoevoer is een standaard kraan op je leidingen. Vergelijkbaar met de kraan aan je wasmachine of vaatwasser. Is er geen kraan aanwezig dien je wel te kijken of er een leiding in de buurt loopt. Is er wel een kraan aanwezig maar is deze reeds in gebruik dan kan je vragen aan de installateur om net voor deze kraan een splitsing te installeren voor een bijkomende kraan.

Waterkoeler op leidingwater: ook bruisend water of warm water is mogelijk

Als je het woord waterkoeler hoort, denk je dat deze machine je enkel gekoeld water zal leveren. Tegenwoordig zijn er echter waterkoelers op de markt die zowel gekoeld water als warm tot heet water bevatten. Zo heb je direct ook de optie om een thee of koffie te drinken als je niet echt fan bent van puur kraantjeswater. Ook de liefhebbers van bruisend water hebben geluk: het tappen van bruisend water met een waterkoeler is perfect mogelijk.

Waar let je op bij de aankoop van een waterkoeler op leidingwater?

Het eerste waar je op let bij de offerteaanvraag van je waterkoeler op leidingwater is de capaciteit aan gekoeld water per uur. De meeste fabrikanten van waterkoelers starten met modellen met 5 liter per uur aan gekoeld water. Dit is ruim voldoende voor een klein kantoor of voor thuis. Voor grotere kantoren of kantines wordt een capaciteit van minstens 25 liter aangeraden. Heb je een publieke ruimte waar mensen gratis gekoeld water kunnen verbruiken? Kies dan voor 50 liter gekoeld water per uur of meer.

Offerte waterkoeler

Ook de extra filtering van het kraantjeswater speelt een rol. Sommige modellen zuiveren of filteren het kraantjeswater voor het gedronken wordt en dat neemt eventuele nare smaken weg plus eventueel aanwezige ongewenste kleine restanten chemicaliën zoals medicijnen.

Bij ieder gebruik van de waterkoeler zal er een besmetting ontstaan van de koeler. Dit is normaal en gebeurt ook met je kranen, glazen, borden, … Maar om te voorkomen dat de waterkoeler elke dag grondig gereinigd moet worden bevatten sommige koelers een ingewerkte bacteriedoder. Meestal gebeurt dit met ozon. Zo wordt tapkraan gezuiverd en gereinigd en kan de volgende gebruiker 100 procent zuiver water drinken...

Waar je ook best even bij stilstaat zijn eventuele extra opties van de waterkoeler op leidingwater. Enkele van deze extra mogelijkheden zijn:

  • warm water;
  • bruisend water;
  • extra gekoeld water;
  • water op kamertemperatuur;
  • opbergvakjes voor koffie, suiker, thee,...;
  • aanmaak van ijsblokjes;
  • ...

Als laatste let je op het model zelf. Vooral de locatie waar de waterkoeler komt is van belang. Wens je de koeler op een tafel of kast te plaatsen of zal de waterkoeler vrijstaand op de vloer komen. Hou er sowieso rekening mee dat niet elke waterkoeler in elk model beschikbaar is. Als voorbeeld nemen we een waterkoeler die minstens 100 liter water dient te koeler per uur. Deze waterkoeler zal je nooit als tafelmodel vinden.

Hoeveel kost een waterkoeler op leidingwater of kraantjeswater?

De prijs is van een waterkoeler op leidingwater of kraantjeswater is sterk afhankelijk van zijn opties en watercapaciteit. Voor een basis waterkoeler op leidingwater betaal je ongeveer 300 euro maar deze prijs kan oplopen tot bijna 1.000 euro als je een hoge capaciteit water per uur wenst.

Wij raden aan om een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Enkel zo krijg je een idee van de leidingwaterkoeler die bij je past.

Lekker gezond drinkwater bij u thuis of op kantoor?

Vergelijk hier de waterkoeler prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte