Waterkoeler met flessen of bidons

Iedereen kent de waterkoelers met waterbidons. Waterkoelers met flessen of bidons heb je in alle soorten, modellen en maten geschikt voor thuis of kantoorruimtes.

Goedkoop water door middel van een koeler met flessen of bidons

Om ons lichaam sterk en stressvrij te houden, zouden we minstens 1 liter water moeten drinken per dag. Beter nog zou 1,5 liter zijn. Dit mag ook in de vorm van koffie of thee zijn maar frisdranken zijn af te raden omwille van de suikers die ze bevatten.

Beste manier om de juiste hoeveelheid water per dag te nuttigen is het plaatsen van een waterkoeler. Door deze strategisch op te stellen in je huis of kantoor, zal je sowieso al meer water drinken. Omdat een waterkoeler met flessen of bidons overal kan staan, is dit de beste en goedkoopste oplossing.

Ook zijn de bidons en flessen water groter dan de waterflessen water die je koopt in het warenhuis of de drankencentrale. De grote verpakking maakt dat het water uit een waterkoeler tot wel 50 maal goedkoper is dan flessenwater.

Offerte waterkoeler

Kies zelf welk water je wenst: mineraalwater, bronwater of gezuiverd water

Als je een waterkoeler kiest op waterleiding heb je enkel keuze uit je eigen kraantjeswater. Met een waterkoeler met flessen of bidons kan je echter zelf kiezen uit verschillende soorten water naargelang je eigen smaak:

 • Gezuiverd water
  Water afkomstig uit zuiveringsinstallaties. Dit water heeft dezelfde kwaliteit als leidingwater of kraantjeswater. Hier kan je eventueel ook de afkomst vragen aan je leverancier.
 • Bronwater
  Water uit meerdere waterbronnen (bijvoorbeeld NSF-gecertificeerd).
 • Mineraalwater
  Water uit één bepaalde bron. Deze waterbron heeft ook een certificaat (bijvoorbeeld NSF-gecertificeerde bron).

Welke keuze je ook maakt uit bovenstaande watersoorten, je zal steeds zuiver en gezond drinkwater hebben.

Levering aan huis of bedrijf

Als je een waterkoeler staan hebt, hoef je zelf geen zware flessen water rond te zeulen, ook niet tot van en naar de stockageruimte. Dit bespaart een hoop tijd voor jezelf of zelfs personeelskosten als je een bedrijf runt.

Sommige leveranciers hervullen en wisselen zelf de bidons op de waterkoeler zonder extra kost. Ben je bang voor het zware gewicht van de waterbidons? Geen probleem want dan kies je toch gewoon voor kleinere flessen of kleinere bidons. Er zijn reeds flessen beschikbaar voor waterkoelers vanaf 5 liter. Voor grote bedrijven of kantoren zijn er bidons te koop van wel 19 liter water.

Ben je bang dat de stockage veel ruimte in beslag zal nemen? Onterecht want er bestaan verticale rekken zodat er meerdere bidons of flessen slechts de ruimte innemen van één bidon. Lege bidons worden indien gewenst terug meegenomen.

Steeds vers en zuiver water uit je fleswaterkoeler

Waarom een waterkoeler gebruiken en niet gewoon flessen water gebruiken? Het antwoord is simpel: je hebt steeds fris en zuiver water. Als je een fles water meer dan 30 minuten laat staan op je bureau of tafel, is er reeds bacteriële besmetting mogelijk. Ook zal het water totaal niet meer fris zijn. Door een waterkoeler te gebruiken met extra filtering is de kans kleiner op besmettingen. De meeste fabrikanten gebruiken een ozon-filter om de bacteriën te doden.

In de zomer zal water in een open fles nog vlugger opwarmen en slechter smaken door de invloed van bacteriën en zuurstof. Het gebruik van een waterkoeler is dus echt wel aan te raden. Voor bedrijven zorgt een waterkoeler ook nog eens voor ordelijke bureaus en minder afval. Niet onbelangrijk als je weet dat we bijna 200 kilogram aan verpakkingen verbruiken per persoon.

Offerte waterkoeler

Plaatsing en soorten waterkoelers met flessen of bidons

Groot voordeel van een waterkoeler met flessen of bidons is dat je deze waterkoeler overal kan plaatsen waar je maar wenst. Er is slechts een klein oppervlakte nodig en de waterkoeler vereist geen enkele aansluiting op het waternet. Enkel een stopcontact in de buurt is voldoende om 24/7 over fris en zuiver water te beschikken.

De meest voorkomende waterkoelers zijn de staande modellen. Maar je kan ook opteren voor een tafelmodel of ingewerkte waterkoeler in de keuken.

Opties van waterkoelers met flessenwater / bidons water

Niet iedereen drinkt graag fris water daarom dat veel waterkoelers beschikbaar zijn met opties zoals bruisend water, warm water of zelfs ijsblokjes. Zo kunnen liefhebbers van een goed potje koffie of thee ook genieten van de waterkoeler. Zijn er werknemers die eigen drank meebrengen? Deze kunnen hun drankje afkoelen met de beschikbare ijsblokjes.

Waar let je op bij de aankoop van een fleswaterkoeler of waterkoeler met bidons?

Het belangrijkste waar je op let bij de aankoop van een waterkoeler of huren van een waterkoeler is de hoeveelheid water per uur er kan gekoeld worden. Veel waterkoelers kunnen 5 liter water koelen per uur. Voor kantoren of grote bedrijven kan je zelf kiezen voor een waterkoeler met capaciteit tot 25 liter gekoeld water.

TIP: de capaciteit gekoeld water is niet gelijk aan de hoeveelheid beschikbaar water. Je kan een waterkoeler kopen met een capaciteit van 5 liter gekoeld water per uur maar met bidons van 20 liter water. De capaciteit gekoeld water per uur zal nooit groter zijn dan het volume beschikbaar water op de waterkoeler.

Naast de capaciteit van de waterkoeler let je ook op het soort of model waterkoeler dat best geschikt is voor je huis of kantoor. Je kan kiezen uit:

 • geïntegreerde waterkoelers
 • staande waterkoelers
 • tafelmodellen of kastmodellen

Ook opties zoals warm water of bruisend water zijn belangrijk. Deze maken de waterkoeler interessanter voor je personeel maar ook iets duurder in aankoop.

Vergeet ook niet te kijken welk water er beschikbaar is bij de leverancier want de meeste fabrikanten hebben een unieke aansluiting voor de flessen of bidons. Achteraf een ander merk kopen is soms moeilijk. Geef voorkeur aan uniek bronwater of mineraalwater. Als laatste is het belangrijk dat de waterkoeler een filter heeft of een extra beveiliging tegen besmetting met bacteriën.

Wat is de prijs van een waterkoeler met flessen of bidons?

Een toestel bestellen of kopen? De prijs van een waterkoeler met bidons of een waterkoeler met flessen ligt tussen de 300 en 1.000 euro. De prijs is afhankelijk van de gekozen opties en het volume water in de flessen of bidons. Ook het totaal in volume aan water dat je maandelijks dient te bestellen, telt mee in de prijs. Wens je een waterkoeler met flessen of bidons te huren dan betaal je tussen de 20 euro en 100 euro per maand.

Wij raden aan om een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Enkel zo krijg je een idee van het waterdrinksysteem met bidons dat bij je past.

Lekker gezond drinkwater bij u thuis of op kantoor?

Vergelijk hier de waterkoeler prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte