Waterkoelers met grote capaciteit

Op publieke plaatsen zoals hotels, restaurants en dancings of in grote bedrijven en kantoren is er nood aan een waterkoeler die voldoende capaciteit heeft om iedereen te voorzien van gekoeld water. Waar let je op en hoeveel kost een waterkoeler met hoog piekverbruik?

Wat is grote capaciteit voor een waterkoeler?

Als je bij een waterkoeler over capaciteit spreekt, praat men over het aantal liter gekoeld water dat de waterkoeler kan leveren in één uur. We spreken over een grote capaciteit gekoeld water als je meer dan 30 liter water per uur nodig zal hebben. Er zijn zelfs waterkoelers op de markt dat tot 250 liter gekoeld water per uur kunnen leveren. Het grote verschil met een standaard waterkoeler is dat bij waterkoelers met grote capaciteit meestal niet gewerkt wordt met een opslagtank of reservoir maar dat het water gekoeld wordt terwijl je het water tapt. De meest gebruikte term is ijsbank. Het leidingwater of flessenwater wordt dan rechtstreeks vanuit de bidon, fles of leiding via de ijsbank naar de tapkraan geleidt. De ijsbank zorgt voor een directe koeling van het water.

Offerte waterkoeler

Waterkoelers met grote capaciteit: kies je voor flessen, bidons of leidingwater?

Het spreekt voor zich dat de meeste waterkoelers voor grote capaciteit werken op leidingwater. Je kan niet elk uur bidons of flessen vervangen als je meer dan 100 liter water verbruikt. Tot 40 liter per uur kan je dit wel overwegen. Dit wil wel zeggen dat je op een uur tijd 2 bidons moet vervangen. Het is echter ook financieel interessant om te opteren voor leidingwater omdat de kost aan flessen en bidons water veel hoger zal oplopen dan de prijs van kraantjeswater.

Een andere optie is de plaatsing van een drinkwaterfontein. Dergelijke drinkwatersystemen zijn uitermate geschikt voor veel verbruikers in korte tijd en worden veelal in openbare plaatsen geplaatst.

TIP: kies voor een waterkoeler met grote capaciteit enkel voor flessen of bidons als je geen aansluiting hebt met leidingwater voor je waterkoeler.

Opties bij de waterkoeler: ijsblokjes, bruisend water en heet water

Als je een waterkoeler koopt of huurt met grote capaciteit, kies je beter voor een model dat enkele leuke en handige opties heeft. Je betaalt niet zo veel meer en je kan de waterkoeler veel meer laten gebruiken. De belangrijkste opties zijn heet water en bruisend water. Deze twee opties zorgen namelijk dat er nog minder gebruik gemaakt wordt van flessenwater of een afzonderlijk apparaat voor koffie en thee. Zo breng je het onderhoud en de initiële kostprijs naar beneden. Ben je als bedrijf of horecauitbater bang dat klanten de smaak van kraantjeswater niet zullen appreciëren? Vrees niet: tegen dat het water op tafel verschijnt zijn mogelijke geurtjes en smaken reeds verdampt.

Een andere opties zijn ijsblokjes. Zo kan je aangekochte flessen frisdrank ook voorzien van een extra verfrissing. Altijd handig want op drukke momenten verdwijnt een fles niet steeds terug in de ijskast of frigo. En ook hier geldt: geen extra machine of reservoir nodig aan je bar.

De prijs van een volumewaterkoeler

Hoeveel kost een waterkoeler met hoge capaciteit aan fris water vraag je je af? Je vindt reeds waterkoelers met grote capaciteit rond 1.000 euro maar sommige modellen, zeker de waterkoelers die meer dan 200 liter water per uur koelen, kosten tot 2.000 euro. Veel is afhankelijk van:

  • soort model (tafelmodel, staan model)
  • design (voorbeeld een barmodel in horecazaken)
  • capaciteit gekoeld water
  • opties zoals ijsblokjes, bruisend water en heet water

Door de prijs van het water verdien je de kost van een waterkoeler snel terug. Voor een verbruik van 150 liter per uur, 5 uur per dag en 20 werkdagen heb je al een waterverbruik van 15.000 liter water per maand. De prijs van het water is dan als volgt:

  • 2.250 euro aan mineraalwater (0.15 euro per liter)
  • 750 euro aan bronwater (0.05 euro per liter)
  • 75 euro leidingwater of kraantjeswater (0.005 euro per liter)

Voor grootverbruikers kan je de aankoopprijs van een waterkoeler dus snel terugverdienen. Wij raden aan om een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Enkel zo krijg je een idee van de prijs van een grote capaciteit watercooler.

Lekker gezond drinkwater bij u thuis of op kantoor?

Vergelijk hier de waterkoeler prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte