Ingebouwde waterkoelers

Waterkoelers komen in alle soorten, gewichten en maten. Waar sommige echter op stuiten is dat de meeste waterkoelers ook plaats innemen waar je dit liever niet hebt zoals in de kantine of keuken. De perfecte oplossing om te genieten van fris drinkbaar water zonder plaatsverlies is de ingebouwde waterkoeler.

Wat is de inbouw waterkoeler?

Waar je de meeste waterkoelers een plaats geeft op de vloer of op een werkblad, wordt een inbouw waterkoeler gemonteerd in de muur of kast in de keuken of kantine. Zo goed als alle inbouwmodellen beschikken over een systeem dat reinigen een eenvoudige klus maakt.

Een inbouw waterkoeler met flessen, bidons of leidingwater?

De ingebouwde waterkoeler werkt op leidingwater. Dit komt omdat het via de inbouw moeilijk wordt om flessen of bidons te vervangen. Tijdens de plaatsing van de waterkoeler zorgt de leverancier voor een correcte aansluiting op het waterleidingnet. Hier hoef je dus zelf niets voor te ondernemen.

Welke inbouw waterkoeler kies je?

De keuze voor een ingebouwde waterkoeler valt meestal samen met de plaats waar je de waterkoeler wenst te gebruiken. Is dit in een keuken of kleine kantine dan ga je voor een inbouwmodel dat je kan inwerken in een kast of keukenmeubel. Ook inox werktafels kunnen dienen als basis voor het inbouwmodel. Wordt de waterkoeler echter gebruikt in een grote ruimte of buiten ( speelplaats, werkplaats, …) waar er geen andere voorzieningen zijn, kan je beter opteren voor een waterkoeler dewelke wordt ingebouwd in de muur.

Offerte waterkoeler

Welke capaciteit voorzie je voor de waterkoeler?

Nog meer dan bij andere modellen van waterkoelers is het bij een inbouw waterkoeler van belang om op voorhand goed de capaciteit in te schatten. Het kan namelijk een zware klus zijn om de waterkoeler te vervangen zonder extra kap- en breekwerk. Wordt de waterkoeler gebruikt door een klein team of gezin dan volstaat een capaciteit van 5 liter fris water per uur. Voor teams van meer dan 20 personen raden we aan een capaciteit te nemen van meer dan 10 liter fris water per uur.

TIP: wil je zekerheid over de capaciteit? Er zijn modellen beschikbaar die meer dan 15 liter fris water produceren per uur. Vraag in je offerte voor een waterkoeler een goede inschatting aan je leverancier. Geef zeker mee met hoeveel personen je de waterkoeler zal gebruiken en waar deze geplaatst zal worden. Is de waterkoeler bedoeld voor grote groepen, dan zal de leverancier waarschijnlijk opteren voor een ingebouwde waterkoeler met ijsbank in plaats van gekoeld waterreservoir.

Welke opties heeft de waterkoeler: bruisend water, heet water of ijsblokjes

Nog voor de aankoop of zelfs voor de offerteaanvraag van je waterkoeler weet je best welke opties je wenst. Veel aangekocht bij een waterkoeler is de extra tap met bruisend water of heet water. Heet water zorgt er voor dat ook thee en koffiedrinkers aan hun trekken komen. Met bruisend water kan men dan weer genieten van zelfgemaakte frisdrankjes of gewoon van fris spuitwater. Staat de waterkoeler op een warme plaats of op een locatie waar men veel eigen drankjes mee heeft dan is het ook interessant om de ingebouwde waterkoeler uit te rusten met ijsblokjes.

Prijzen

Wij raden aan om een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Enkel zo krijg je een idee van de ingebouwde waterkoeler prijzen die bij je past.

Lekker gezond drinkwater bij u thuis of op kantoor?

Vergelijk hier de waterkoeler prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte