Kleine waterkoeler of tafelmodel

Niet iedereen heeft een waterkoeler nodig voor 20 personen of meer. Ben je op zoek naar een kleine waterkoeler voor bij je huis of op kantoor? Hier ontdek je alle voordelen en mogelijkheden van kleine waterkoelers.

Wat is een kleine waterkoeler?

Met een kleine waterkoeler wordt veelal de omvang van de waterkoeler bedoeld. Al kan het ook slaan op de capaciteit aan fris water van de waterkoeler. Gelukkig gaat de eerste opmerking samen met de tweede: elke waterkoeler met kleine capaciteit heeft een klein model.

Omgekeerd is het wel zo dat je waterkoelers vindt die klein in omvang zijn maar een grote capaciteit aan fris water genereren. Sommigen zelfs boven de 15 liter per uur.

Offerte waterkoeler

Waar plaats je een kleine waterkoeler?

Een waterkoeler moet vlot bereikbaar zijn dus zal de waterkoeler een plaats krijgen in de keuken, kantine of op een kast in het kantoor. Deze opstelling staat bekend als een tafelmodel. De waterkoeler is dan zo gebouwd dat hij met minimum aan plaatsverlies op een bestaand werkblad geplaatst kan worden zonder schade aan te richten aan het blad of kast zelf.

Er zijn ook kleine waterkoelers te koop als inbouwmodel. Ingebouwde waterkoelers hebben als voordeel dat ze zo goed als geen plaats innemen. Aangezien er geen stof of waterspatten in de waterkoeler terecht kunnen komen, is er ook zo goed als geen onderhoud nodig bij ingebouwde waterkoelers.

Waar let je op bij de aankoop van een kleine waterkoeler?

Als je een kleine waterkoeler gaat kopen let je vooral dat hij niet veel plaats wegneemt in de keuken.

Als je de waterkoeler een plaats geeft op een kast of ander meubel, zie dan vooral dat het onderste gedeelte van de waterkoeler mooi afgewerkt is zodat er geen schade aan het meubel komt tijdens het gebruik van de waterkoeler.

TIP: zorg voor een waterkoeler met vlotte tapkraan en opvangreservoir. Soms gebeurt het dat er water naast de beker vloeit of dat men morst. Op dat moment is het belangrijk dat het meubel niet in contact komt met het water maar dat het opgevangen wordt door de waterkoeler zelf.

Kies je bij een kleine waterkoeler voor leidingwater of flessen water?

Beide opties zijn goed. Laat je keuze vooral afhangen van:

 • Zal ik de waterkoeler veel verplaatsen?
  Waterkoelers met leidingwater hebben een aansluiting nodig op een waterleiding, verplaatsen wordt moeilijk
 • Hoeveel wordt de waterkoeler gebruikt
  Waterkoelers met flessen of bidons moet je hervullen
 • Welk water wil ik drinken?
  Flessen of bidons water kan je kopen als mineraalwater, bronwater, …
 • Is de beschikbare hoogte beperkt?
  Een tafelmodel waterkoeler dat in een kast staat of op het aanrecht heeft niet steeds veel ruimte boven de waterkoeler. Er dient niet alleen plaats te zijn voor de flessen of bidons. Er moet ook voldoende ruimte zijn om de flessen of bidons te wisselen.

Hoeveel kost een kleine waterkoeler?

Aangezien dezelfde technologie gebruikt wordt als bij grote waterkoelers kosten kleine waterkoelers niet veel minder dan hun grotere broers. Reken op 250 euro voor een instapmodel. Modellen van 600 euro zijn zeker geen uitzondering. Is de prijs van de waterkoeler belangrijk? Reken dan uit hoeveel water je zal drinken. Zo kan je uitrekenen hoeveel je bespaart met je waterkoeler en op hoeveel maand je hem kan terugverdienen.

Prijzen

Wij raden aan om een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Enkel zo krijg je een idee van de kleine waterkoeler prijzen die bij je past.

Lekker gezond drinkwater bij u thuis of op kantoor?

Vergelijk hier de waterkoeler prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte