RVS waterkoelers en waterkoelers in inox

Tussen alle modellen van waterkoelers heen heb je ook enkele waterkoelers uit roestvast of roestvrij staal (inox). Deze RVS waterkoelers hebben enkele voordelen dat andere modellen niet hebben. Zo ogen ze trendy en modern. Ze geven je thuis, kantoor of wachtzaal een luxe-uitstraling.

Wat is RVS?

De afkorting RVS komt van roestvast of roestvrij staal. Ook gekend als inox. Om van roestvrij staal of inox te mogen spreken, is minimaal 11 tot 12% chroom en maximaal 1,2% koolstof nodig.

Wel even opletten want RVS kan wel roesten maar dat zal niet vlug gebeuren. Je spreekt dus beter van roestvast dan roestvrij staal. De meeste RVS waterkoelers zullen niet roesten tenzij ze in contact komen met bijtende chemicaliën of langdurige blootstelling aan vocht als de waterkoeler beschadigd is ( het vocht blijft dan staan in deuken, diepe inkepingen, putjes, … )

TIP: inox waterkoelers of RVS waterkoelers zijn sowieso krasbestendig.

Als je dus een RVS waterkoeler koopt vraag je best ook aan de leverancier of fabrikant of onderdelen eenvoudig vervangen kunnen worden en met welke producten de waterkoeler gereinigd mag worden.

De kwaliteit van RVS of inox

Waar je op let bij de aankoop van een inox waterkoeler of RVS waterkoeler is de kwaliteit van de inox/RVS. Deze kwaliteit is namelijk belangrijk voor de levensduur. Hoe hoger de kwaliteit hoe langer dat de waterkoeler zijn smetteloze uiterlijk zal behouden.

Voordelen van een RVS waterkoeler of inox waterkoeler

RVS waterkoelers en inox waterkoelers zijn eenvoudig te reinigen en zijn bestand tegen vochtigheid zoals opspattend water. Dit maakt inox waterkoelers perfect voor grootkeukens en kantines. Ook een werkplaats of magazijn dat onderhevig is aan extreme omstandigheden kan een inox waterkoeler gebruiken.

Offerte waterkoeler

HACCP en Inox /RVS

Aangezien veel materialen niet voldoen aan de HACCP-eisen omdat vocht en bacteriën vrij spel krijgen is de keuze voor inox/RVS binnen een HACCP omgeving slim. Een voorbeeld van een ongeschikt materiaal is hout waar bacteriën in kruipen en zo snel verder ontwikkelen.

Werk je in een ruimte die onderhevig is aan de HACCP norm vraag dan aan je leverancier of de RVS waterkoeler of inox waterkoeler geschikt is. Een voorbeeld van een inox waterkoeler die niet geschikt is in HACCP ruimten is een inox waterkoeler met open ruimtes bovenaan waar water kan insijpelen. Dit water blijft dan staan in de waterkoeler en vormt een ware broeihaard van bacteriën die meerdere plaatsen kunnen besmetten.

Kies je voor leidingwater of flessen water bij je waterkoeler?

Voor inox waterkoelers maakt het geen verschil of je leidingwater gebruikt of flessen water. Wij geven een lichte voorkeur aan het inox waterdrinksysteem op leidingwater omdat er zo een constante toevoer van fris water is en er minder wisselwerk is. Ook dienen er geen flessen of bidons gestockeerd worden conform de HACCP eisen. Een waterkoeler met bidons is natuurlijk ook een waardig alternatief.

Prijzen

Wij raden aan om een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Enkel zo krijg je een idee van het inox waterdrinksysteem dat bij je past.

Lekker gezond drinkwater bij u thuis of op kantoor?

Vergelijk hier de waterkoeler prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte