Waterkoeler met bruisend water

Niet iedereen is wild van plat water. Daarom kiezen veel mensen en bedrijven voor een waterkoeler met bruisend water. Wat zijn de voordelen van deze waterkoelers met spuitwater en kies je best voor flessen, bidons of leidingwater bij een waterkoeler met bruisend water?

Hoe werkt een waterkoeler met koolzuur?

Zo goed als alle soorten waterkoelers met bruisend water werken met een ingebouwde koolzuurfles en dus niet met een afzonderlijk reservoir met bruisend water. Deze koolzuurfles mengt het koolzuur onder het water net voor het door de tapkraan vloeit. Is er een grote capaciteit nodig dan zal je waarschijnlijk een waterkoeler kiezen waarvoor een afzonderlijke tap met bruisend water aanwezig is.

De grootte van de koolzuurfles is afhankelijk van hoeveel bruisend water er gedronken wordt en niet zo zeer van het volume per uur. Ben je een gemiddelde verbruiker dan volstaat een koolzuurfles van 500 tot 600 gram. Ben je een grootverbruiker? Opteer dan voor een koolzuurfles van 2 kg.

Hou er ook steeds rekening mee dat een waterkoeler met bruisend water extra onderhoud nodig heeft en dat enkele onderdelen vervangen moeten worden na verloop van tijd. We denken dan vooral aan het reduceerventiel voor de koolzuurfles. Dit ventiel regelt de druk en hoeveelheid koolzuur.

Offerte koolzuur waterkoeler

Flessenwater met bruis of leidingwater met bruis?

Aangezien de meeste modellen van waterkoelers werken met een koolzuurfles ben je vrij om te kiezen tussen flessen, bidons of kraantjeswater.

Wel is het zo dat bij waterkoelers met spuitwater er meer verbruik is. Dit komt omdat meer personen zich aangetrokken voelen tot de waterkoeler. Zeker als je enkele fruitsiropen ter beschikking stelt zodat ieder haar eigen frisdrank kan maken. Zelfs voor gezinnen of kleine bedrijven kan dit betekenen dat er een verbruik is van meer dan 10 liter water per dag. Bij een verbruik boven de 10 liter per dag is het financieel interessanter om de voorkeur te geven aan een waterkoeler met kraantjeswater.

TIP: hou rekening met je totale verbruik in water plus frisdrank en kies dan pas tussen flessen, bidons of leidingwater.

Prijs waterkoeler met bruiswater

De technologie om van plat water bruisend water te maken is simpel en goedkoop door middel van de koolzuurfles. Zo zal de prijs van een bruiswaterkoeler water niet veel hoger liggen dan haar broertjes zonder bruisend water. Wel kan je stellen dat de waterkoelers met meerdere tapkranen duurder uitkomen dan waterkoelers waar bruisend en plat water uit één dezelfde tapkraan vloeien. De prijs van een wegwerp koolzuurfles van 600 gram ligt tussen de 25 en 50 euro. Voor een nieuwe koolzuurfles van 2 kg betaal je net geen 100 euro maar je kan deze navullen voor net geen 50 euro.

Wij raden aan om een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Enkel zo krijg je een idee van de prijs van een watercooler met bruisend water.

Lekker gezond drinkwater bij u thuis of op kantoor?

Vergelijk hier de waterkoeler prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte