Waterkoeler met ijsblokjes

Opties zoals bruisend water of heet water komen vrij veel voor bij waterkoelers. Als je echter ook wenst dat je waterkoeler ijsblokjes produceert, is het wat langer zoeken. Ontdek hier alles over de waterkoeler met ijsblokjes.

Waarom zijn waterkoelers met ijsblokjes zeldzamer?

Een waterkoeler is zo opgebouwd dat hij het aangevoerde water koelt of verhit en dan naar een tapkraan stuurt. Dit doet een waterkoeler via een ijsbank (gekoelde leiding) of via een gekoeld reservoir. Het maken van ijsblokjes vergt een extra motor en bewerkingen die standaard niet aanwezig zijn. Bovendien dient het ijs ook een interne opslagruimte te krijgen die perfect gekoeld is tot -18° Celsius. Het integreren van een motor voor de aanmaak van ijsblokjes maakt de waterkoeler niet alleen duurder maar ook zwaarder en breder/dieper.

Offerte waterkoeler

Waar let je op bij een waterkoeler met ijsblokjes?

Naast de kenmerken van de andere waterkoelers zoals de capaciteit gekoeld water puur uur, prijs van het water, ... moet je bij een waterkoeler met ijsblokjes ook letten op de hoeveelheid ijsblokjes de waterkoeler kan aanmaken per uur en hoe deze ijsblokjes gekoeld worden (bewaard in de waterkoeler). Let er vooral op dat je ijsblokjes in het reservoir niet één groot ijsblok worden door bevroren smeltwater. De temperatuur van de ijsblokjes en bijbehorende reservoir is ook zeer belangrijk voor de hygiëne. Als de temperatuur niet laag genoeg is, zullen bacteriën vrij spel krijgen in de ijsblokjes wat buikklachten of voedselvergiftigingen kan veroorzaken. Opletten dus.

Voordelen van een waterkoeler met ijsblokjes

Het grote voordeel van een waterkoeler met ijsblokjes is dat je externe drankjes zoals frisdrank ook kan koelen en dat je via de ijsblokjes het gekoelde water op warme zomerdagen nog langer koel kan houden. Een waterkoeler met ijsblokjes wordt vooral gebruikt in horecazaken en cafetaria van grote bedrijven. Je vindt echter ook waterkoelers met ijsblokjes die geschikt zijn voor gezinnen of kleine bedrijven/kantoren.

Waarom een waterkoeler met ijsblokjes en geen afzonderlijke ijsblokjesmachine?

Er zijn twee redenen om geen afzonderlijke ijsblokjesmachine te kopen en de ijsblokjes te laten aanmaken door je waterkoeler:

  • geen extra aansluiting op de waterleiding
  • geen dubbel onderhoud, huur en aankoop

Hoeveel kost een waterkoeler met ijsblokjes?

De prijs voor een waterkoeler dat ook ijsblokjes aanmaakt ligt rond de 1.000 euro tot 2.000 euro. Hier heb je wel een professionele waterkoeler met hoge capaciteit voor die meestal ook, naast ijsblokjes, heet water en bruisend water, aanmaakt. Wil je vlot waterkoelers met ijsblokjes vergelijken? Weet dan dat een professionele ijsblokjesmachine ook ruim 500 euro kost.

Wij raden aan om een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Enkel zo krijg je een idee van de prijs van een watercooler met ijs.

Lekker gezond drinkwater bij u thuis of op kantoor?

Vergelijk hier de waterkoeler prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte