Waterkoeler voor heet of warm water

Het klinkt wat contradictorisch maar de beste manier om steeds zuiver warm water te hebben is via een waterkoeler met warm water. Sommige waterkoelers zijn namelijk uitgerust met een extra tapkraan voor heet water.

Warm water of heet water is een optie op de waterkoeler

Als je een waterkoeler koopt of huurt die ook beschikt over warm water of heet water dan zal deze waterkoeler over het algemeen beschikken over 2 tapkranen. Eén voor koud en gekoeld water en één voor warm water. Achter deze tapkranen zitten ook verschillende reservoirs schuil. Dit is belangrijk om drie redenen:

  • Energieverbruik
    De isolatie voor warm water en voor koud water is afzonderlijk opgebouwd waardoor het energieverbruik en energieverlies geminimaliseerd wordt.
  • Wachttijd
    Door het reservoir met warm water heb je instant heet water. Wachten aan de waterkoeler is dus niet nodig. Dit is vooral belangrijk bij bedrijven waar het regelmatig gebeurt dat er meerdere tasjes koffie of thee nodig zijn op hetzelfde moment. Ook in de cafetaria zou dit voor onnodig lange wachttijden zorgen.
  • Leidingen
    Ook de leidingen naar de tapkraan zijn afzonderlijk waardoor deze niet steeds dienen gekoeld of opgewarmd te worden als er geswitcht wordt tussen warm en koud water. Met één tapkraan heb je dit probleem wel. Als de leidingen niet de gewenste temperatuur hebben, ontnemen ze warmte van het water. Dit zorgt voor water dat niet perfect gekoeld is of warm water dat eerder lauw is in plaats van heet.
TIP: je kiest enkel voor een waterkoeler die heet en koud water genereert op één reservoir als je sporadisch warm water zal gebruiken. Een voorbeeld is als binnen het kantoor steeds gekoeld water verbruikt wordt maar dat je voor bezoekers toch de optie koffie/thee wenst te hebben.

Waterkoeler met warm water: kies je voor flessen of leidingwater?

De aanvoer van het water is niet belangrijk bij de keuze voor een waterkoeler met warm water. Kies hier voor de beste installatie ( wel of geen wateraansluiting nodig ) of voor de kwaliteit van het water ( kraantjeswater (gezuiverd water) , bronwater, mineraalwater, … ) Hou er rekening mee dat bronwater en zeker mineraalwater duurder is dan kraantjeswater. Als de keuze gemaakt wordt omwille van de smaak en kwaliteit moet je weten dat dit vervalt bij het opwarmen van het water. Zal je de waterkoeler vooral gebruiken voor heet water raden we aan om een waterkoeler op leidingwater te kiezen.

Offerte waterkoeler

Heet water vergt andere bekers

Is je waterkoeler uitgerust met bekers? Zorg dan dat je ook bekers inkoopt die geschikt zijn voor heet water. De standaard koudwater bekers zijn niet geschikt omwille van de slechte isolatie. Je warm water koelt niet alleen sneller af, je zal de beker ook niet kunnen vasthouden.

De waterkoeler is geen waterkoker of koffieapparaat

Een waterkoeler met warm water of een waterkoeler met heet water kan je wel niet vergelijken met een waterkoker. Als je de waterkoeler uitsluitend zal gebruiken om thee en koffie te schenken, stap je beter over naar een professioneel koffieapparaat.

Hoeveel kost een waterkoeler met heet water?

De prijs van een waterkoeler met warm water start reeds vanaf 500 euro. De prijs van de waterkoeler met warm water is ook afhankelijk van de grote van de reservoirs. Hoe groter de reservoirs, hoe duurder de waterkoeler zal zijn.

Wij raden aan om een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Enkel zo krijg je een idee van de prijs van een watercooler met heet water.

Lekker gezond drinkwater bij u thuis of op kantoor?

Vergelijk hier de waterkoeler prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte