Voordeel waterkoeler

Een waterkoeler heeft veel voordelen. En deze voordelen gelden niet enkel voor grote en kleine bedrijven maar ook voor particulieren en gezinnen. Alle de voordelen van een waterkoeler plaatsen we op een rijtje.

1. Goedkoop water uit je waterkoeler

Het water dat uit je waterkoeler stroomt is veel goedkoper dan flessenwater dat je in de winkel koopt en moet vervoeren. Tot wel 200 maal goedkoper als je gebruik maakt van een waterkoeler op leidingwater. Maar ook waterkoelers met flessen zijn nog spotgoedkoop. Je mag daar rekenen dat de prijs 100 maal lager ligt dan traditioneel flessenwater.

2. Steeds 24/7 fris water in huis of kantoor

In tegenstelling tot flessenwater is de voorraad fris drinkwater oneindig. Als je een waterkoeler gebruikt op leidingwater is dit letterlijk te nemen maar ook met een waterkoeler met flessen of bidons kan je veel fris water drinken vooraleer je de waterkoeler dient aan te vullen.

Offerte waterkoeler

3. Bespaar ruimte in je ijskast

Een ijskast staat, zeker in de zomer, volgestouwd met gekoelde dranken. Door een waterkoeler te gebruiken, hoef je geen liters water in je koelkast te plaatsen. De vrijgekomen ruimte kan je dan nuttig gebruiken voor gezonde producten zoals yoghurt, slaatjes of voor etenswaren die goed koel moeten blijven zoals vlees en vis.

Omdat je de koelkast niet meer gebruikt voor fris water, gaat de deur van de koelkast minder open. Dit bespaart niet alleen geld. De koelte in de koelkast wordt beter behouden en dat is belangrijk voor de voedingswaren die in de koelkast blijven.

TIP: gebruik de waterkoeler ook voor bruisend water en zelfgemaakte frisdranken met vruchtenextracten of siropen.

4. Waterkoelers hebben een extra filter

Er is in geen enkele gemeente in Vlaanderen of België extra filtering van leidingwater nodig aangezien de kwaliteit aan de hoogste eisen voldoet.

Toch hebben zo goed als alle waterkoelers extra filters (UV-filter, koolstoffilter, … ) om het water extra te zuiveren. Dit haalt nare geurtjes en smaakjes uit het leidingwater weg. Het is een persoonlijke keuze.

Bespaar het milieu

Door de plaatsing van een waterkoeler worden er veel minder plastic flessen gekocht. Dat plastiek kwam anders in de natuur terecht waar het zorgt voor enorme vervuiling van onze oceanen en dieren. Wist je dat het 200 jaar duurt voordat plastiek volledig verdwijnt? Het breekt in minuscuul kleine stukjes die terechtkomen in de bodem of in onze eigen voedselketen zoals vis, vlees...

5. Een waterkoeler stimuleert water drinken

Door het zien van de waterkoeler, zal er sneller een glaasje water gedronken worden en dit is belangrijk want we hebben al snel 1,5 liter water per dag nodig om ons lichaam in balans te houden. Ook zal drinken van meer water bijdragen tot een betere gezondheid.

6. Niet direct kopen maar huren of testen

Ben je nog niet 100 procent overtuigd van het nut van de waterkoeler of heb je slechts enkele maanden een waterkoeler nodig? Dan hoef je de waterkoeler niet direct te kopen maar kan je de waterkoeler huren. Veel bedrijven laten het trouwens toe om een waterdispenser gratis uit te proberen.

7. Goedkope opties: bruisend water en heet water

Veel waterkoelers zijn uitgerust met een extra tapkraan waar je bruisend water of zelfs warm water kan tappen. Zo heeft iedereen wel iets wat hij lust. Nog niet voldoende? Maak dan je eigen frisdrank en vul aan met ijsblokjes. Plaats naast de waterkoeler enkele siropen, zo maak je in enkele seconden bruisend frisdrank voor jong en oud. Ook voor de koffieliefhebbers of mensen die graag thee drinken, is de waterkoeler ideaal.

8. Kies het model dat bij je past

Afhankelijk van het gebruik ( huishoudelijk / groot-verbruik ) van water, kan je kiezen uit een aantal modellen. Bij groot verbruik kan je opteren voor de plaatsing van een groot-capaciteit waterkoeler of een vrijstaande waterdispenser. Bij klein verbruik kan je voor de plaatsing van een tafelmodel. Ideaal om te plaatsen op het aanrecht van de keuken of kleine kitchenette op kantoor. Of je kan opteren voor een ingebouwde waterkoeler. Deze laatste kan je perfect in de keukenkast laten inbouwen.

Lekker gezond drinkwater bij u thuis of op kantoor?

Vergelijk hier de waterkoeler prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte