Waterkoelers voor scholen

Als men denkt aan waterkoelers voor scholen denkt men al vlug aan de standaard ijzeren drinkfonteintjes maar er zijn veel meer oplossingen om scholen, universiteiten en opleidingcentra van fris drinkwater te voorzien.

Waarom een waterkoeler op school plaatsen?

Kinderen & leerlingen zijn heel vatbaar voor voeding en eetgewoonten. Als kinderen reeds op jonge leeftijd het belang van voldoende water drinken aanleren, zal dat waarschijnlijk hun hele leven bijblijven. Ook het feit dat spelende kinderen in veel gevallen vergeten te drinken maakt een waterkoeler op school belangrijk. Door de waterkoeler te zien staan, zullen velen onder hen een glaasje water willen drinken.

Frisdrank vervangen door fris water via een drinkfontein

Dat veel frisdrank drinken niet gezond is, weet iedereen. Daarom is het belangrijk voor een school om het goede voorbeeld te geven. Veel scholen verbannen daarom terecht frisdrank en frisdrankautomaten uit hun gebouwen. Maar er moet wel een alternatief aanwezig blijven zodat de kinderen op school hun dorst kunnen lessen. Een drinkfontein waterkoeler op de speelplaats installeren is een optie, op andere plaatsen in de school is een staande waterkoeler beter geschikt.

Een waterkoeler op school is een hygiënische oplossing

Op school gaan veel ziektekiemen rond. Er zijn wel altijd enkele kinderen met een verkoudheid of beginnende griep die naar school komen. Zo goed als alle waterkoelers werken met een filter op de tapkraan zelf. Deze filter zorgt ervoor dat bacteriën geen kans maken om andere kinderen te besmetten.

Welke waterkoeler kies je voor op school?

We raden aan om een waterkoeler op leidingwater te kiezen voor scholen. Uiteraard dient er wel een wateraansluiting voor handen te zijn. Dit is de meest economische keuze en zo moet er ook niemand instaan om de waterkoeler aan te vullen met flessen. Indien gewenst kan men de waterkoeler uitrusten met extra filters tegen eventuele slechte smaakjes of geurtjes maar in België en Vlaanderen is dit in principe niet nodig.

Als je een waterkoeler kiest dat die één plaats mag blijven staan zoals de speelplaats of gang, opteer je best voor een vrijstaande waterkoeler. Of beter nog is de ingebouwde waterkoeler. Inbouwmodellen zijn beter bestand tegen een stootje en minder onderhevig aan slijtage. Zal je de waterkoeler inzetten op verschillende plaatsen van de school zoals refter, klassen, lerarenkamer, … dan kies je beter voor een tafelmodel of een waterkoeler die je kan monteren op een staander. Bij deze laatste optie kan je ook kiezen voor een waterkoeler met flessen of bidons.

Offerte waterkoeler

Waar plaats je de waterkoeler op school?

Zoals hierboven aangeven, kan je de waterkoeler best centraal plaatsen op de speelplaats of in de gang. Is de waterkoeler echter vooral bedoeld voor leraars en bezoekers dan kan je de waterkoeler beter een plaats geven in de klas, lerarenkamer of aan de receptie, secretariaat, onthaal of ingang van de school.

TIP: als de waterkoeler op de speelplaats staat, kan je ook kiezen voor een waterkoeler met drinkwater op kamertemperatuur. De waterkoeler schenkt dan water op de gewenste temperatuur. Meestal is dit rond de 12° Celsius.

Ook het plaatsen van een waterkoeler in de cafetaria of refter is een goed idee. Dit zorgt ervoor dat kinderen en leraren de kans krijgen om gezond en fris water te drinken in plaats van frisdrank.

Opties voor je waterkoeler op school: heet water en bruisend water

Zeker als de waterkoeler gericht is op gebruik door leraren en directie van de school, is het aankopen van een waterkoeler met heet water-functie interessant. Zo kan iedereen die dat wenst ook thee of koffie drinken zonder een extra apparaat te moeten gebruiken. Ook bruisend water is een optie die erg gesmaakt wordt. Plaats desnoods ook enkele fruitsiropen zo maakt iedereen zijn eigen frisdrank.

Hoeveel kost een waterkoeler voor scholen?

De prijs voor een waterkoeler op school hangt af van het gebruik. Een kleine waterkoeler in de lerarenkamer kan reeds voor 500 euro. Een grote waterkoeler op de speelplaats zal eerder rond 1.000 euro of hoger kosten. Veel hangt af van de capaciteit dat je wenst (aantal liter gekoeld water per uur) en of de waterkoeler verschillende opties moet hebben zoals:

  • twee tapkranen;
  • heet water;
  • ijsblokjes;
  • extra filters voor betere smaak en geur;
  • ...

Wij raden aan om een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Enkel zo krijg je een idee van de waterkoeler die bij je school past.

Lekker gezond drinkwater bij u thuis of op kantoor?

Vergelijk hier de waterkoeler prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte