Waterkoelers voor wachtzaal in ziekenhuis, praktijk, dokter, kine...

Waterkoelers zijn handig op elke plaats waar mensen een lange tijd verblijven zoals een wachtruimte. Logisch dat veel ziekenhuizen, praktijken en dokters een waterkoeler in hun wachtzaal of inkom plaatsen.

Waarom een waterkoeler plaatsen?

Mensen die een praktijk bezoeken, vergeten vooraf iets te drinken en als de wachttijd of de stress toeneemt, krijgen mensen al snel dorst. Door het beschikbaar maken van fris drinkwater wordt deze nood bij bezoekers of patiënten eenvoudig opgelost. Bijkomend zorgt de waterkoeler voor een afleiding en neemt het dus ook stress weg. Ook zal het de wachttijd korter doen lijken.

Waar plaats ik de waterkoeler?

De beste plaats voor de installatie van een waterkoeler zijn wachtkamers maar ook de receptieruimte, refter of kleine kitchenette. Op deze plaatsen komen veel personen en is er normaal gesproken ook een kleine wachttijd. Omdat er op bovenstaande plaatsen steeds sociale controle is, zal er zo goed als geen misbruik zijn van de waterkoeler.

In sommige praktijken zoals bij een kinesist kan een waterkoeler geplaatst worden in de revalidatieruimte. Ook al zijn de inspanningen in deze ruimte niet steeds groot of zwaar, ze zorgen voor vochtverlies dat zo snel mogelijk dient aangezuiverd worden. Zeker omdat deze ruimte niet steeds de optimale temperatuur heeft om te sporten of oefeningen te doen.

Offerte waterkoeler

Welke waterkoeler kies je?

Veel hangt af van de locatie en het aantal personen dat je wenst te bedienen met je waterkoeler. Voor wachtkamers of andere ruimtes waar geen personeel aanwezig is, raden we aan om een waterkoeler met flessen of bidons te installeren. De aanvulling kan dan gebeuren door de leverancier of op tijdstippen dat je zelf kiest. Meestal is in deze ruimtes ook geen aansluiting mogelijk op leidingwater.

Voor grotere ruimtes waar meer fris drinkwater verbruikt worden, is het beter om te kiezen voor een waterkoeler op leidingwater. Waterkoelers op leidingwater zijn gebruiksvriendelijker omdat er geen water moet aangevuld worden en leidingwater is sowieso ook goedkoper dan flessen of bidons water.

Hoeveel kost een waterkoeler voor een praktijk, ziekenhuis of wachtkamer?

De prijs van een waterkoeler schommelt tussen de 500 en 2.000 euro. Veel hangt af van welke waterkoeler je kiest. Vermeld in je offerte voor een waterkoeler zeker onderstaande opties:

  • hoeveel fris water per uur de waterkoeler moet serveren
  • of de waterkoeler met leidingwater, flessen of bidons uitgerust moet zijn
  • denk ook aan verschillende opties zoals bruisend water, heet water of ijsblokjes
TIP: is een waterkoeler op leidingwater praktisch niet haalbaar? Opteer dan voor meerdere waterkoelers met flessen of bidons. Let er dan op dat niet alle waterkoelers uitgerust moeten zijn met dezelfde opties zoals heet water.

Waterkoelers met grote capaciteit

Als de waterkoeler een plaats krijgt waar veel personen passeren of waar personeel veel fris drinkwater verbruikt zoals een cafetaria of refter, kies je best voor een waterkoeler met grote capaciteit. Je kan zelf de capaciteit berekenen maar als je in je offerte voor een waterkoeler doorgeeft aan de leverancier hoeveel personen er gebruik zullen maken van de waterkoeler, rekent hij dit graag voor jou uit.

Er zijn waterkoelers op de markt die 250 liter fris drinkwater genereren per uur. Wel zal je sowieso gebruik maken van een waterkoeler op leidingwater met ijsbank omdat de waterkoeler aanvullen bij grote capaciteiten niet haalbaar is, zelfs niet met bidons van 18 liter.

Wij raden aan om een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Enkel zo krijg je een idee van de waterkoeler die bij de wachtzaal past.

Lekker gezond drinkwater bij u thuis of op kantoor?

Vergelijk hier de waterkoeler prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte