Waterkoelers voor hotels

Waterkoelers & drinkwatersystemen installeren voor hotels zijn een goede zet. Ze verhogen de ervaring van je hotelgasten en geven een goede indruk aan je hotel, B&B, vakantiehuis, motel... Dankzij de waterkoeler kunnen hotels kosten besparen.

Waterkoeler aan de receptie  / wachtzaal van je hotel

Door een waterkoeler in de receptieruimte of vergaderzaal van je hotel te plaatsen, krijgen de hotelgasten een goede indruk van je hotel. Ze kunnen namelijk gratis de dorst lessen na een lange rit of vermoeiende vlucht. Een frisse slok water kunnen drinken terwijl je aan het wachten bent kan deugd doen. Ook tijdens meetings en vergaderingen kunnen mensen in de vergaderzaal iets drinken.

Offerte waterkoeler

Waterkoeler in de ontbijtruimte of cafetaria

Een waterkoeler plaatsen in de ontbijtruimte van je hotel of B&B is een goede en economische beslissing. Zorg voor een waterkoeler met voldoende capaciteit aan fris water per uur want de meeste hotelgasten zullen op een paar uur tijd gebruik willen maken van de waterkoeler of waterfontein.

Als je de waterkoeler plaatst in de ontbijtruimte raden we aan om een waterkoeler op leidingwater te plaatsen omwille van:

 • goedkoop leidingwater;
 • geen aanvulling nodig / gene probleem met piekverbruik;
 • geen stockage van water;
 • grote capaciteit;
 • filters zorgen voor goede smaak;
 • ...

Er bestaan tal van soorten waterkoelers en ze kunnen uitgerust worden met handige opties zoals ijsblokjes, warm / heet water of bruisend water.

In de ontbijtruimte kan je bijvoorbeeld opteren om een kleine waterkoeler te plaatsen. Daar waar veel mensen samenkomen en er is geen wateraansluiting aanwezig, dan opteer je het best voor een vrijstaande waterkoeler met flessen.

TIP: afhankelijk van de locatie van je hotel kies je om extra filters in de waterkoeler te plaatsen, echter is dit in Vlaanderen of België niet noodzakelijk.

Plaats de waterkoeler in zicht

We bedoelen niet direct vandalisme, misbruik of verspilling van zuiver drinkwater maar eerder het misbruik van de waterkoeler zelf. In veel hotels komt het namelijk voor dat een waterkoeler gebruikt wordt om eigen flesjes bij te vullen net voor een daguitstap of stadswandeling. We vinden het logisch dat een accommodatie zoals een hotel hier haar waterkoeler niet voor openstelt. Daarom raden we aan om de waterkoeler in het zicht te plaatsen van een hotelmedewerker. Zelfs op plaatsen waar er veel passage is maar geen controle van hotelpersoneel zal er af en toe een hotelgast zijn / haar bidons of flessen willen opvullen. Je beslist zelf of je dit toelaat of niet.

Prijs waterkoelers voor hotels

Een waterkoeler kopen of bestellen? De prijs is afhankelijk van welke soort waterkoeler past binnen jouw gastenverblijf. Zeer veel criteria zullen de totaalprijs bepalen, denk maar aan:

 • is er een wateraansluiting of niet;
 • moet de wateraansluiting verlengd worden;
 • welke opties wens je;
 • welke capaciteit moet de waterkoeler hebben;
 • wens je een standaard design of een luxe design;
 • ...

Wij raden aan om een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Enkel zo krijg je een idee van de waterkoeler die bij je hotel past.

Lekker gezond drinkwater bij u thuis of op kantoor?

Vergelijk hier de waterkoeler prijzen via een offerte-aanvraag. Start uw offerte